Al mijn personeels- en salariszaken in 1 overzichtelijk HR portaal

Bij het in dienst hebben van personeel komt veel kijken. Hoe maak je bijvoorbeeld de salarissen over naar je personeel? Hoe wordt de loonjournaalpost verwerkt in je financiële administratie? Geef je maandelijks het juiste betalingskenmerk mee in de afdracht van de loonheffingen? Met onze online salarisapplicatie kunnen wij de salarisprocessen automatiseren en koppelingen maken met andere systemen, waardoor bijvoorbeeld gewerkte uren automatisch in de salarisapplicatie terecht komen en de loonjournaalposten automatisch ingelezen worden in het financiële systeem. Allemaal om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Mockup Faris

Meer dan alleen salarisverwerking

En dat is nog lang niet alles. Jij weet als geen ander dat er naast de salarisverwerking nog veel meer komt kijken bij het in dienst hebben en houden van personeel. Onze salarisapplicatie heeft daarvoor uitgebreide HRM-functionaliteiten beschikbaar. Of het nu gaat om het laten aanvragen van verlof, het declareren van zakelijke kilometers of onkosten of het vastleggen van verstrekkingen. Met de praktische HRM oplossing regel je het eenvoudig. 

Hoe wordt verlof bijvoorbeeld nu aangevraagd binnen jou organisatie? Heb je inzicht in het aantal beschikbare verlofuren en in het verlofsaldo wat mee moet naar een nieuw kalenderjaar? Wordt er onderscheid gemaakt tussen wettelijk- en bovenwettelijk verlof? Door jouw verlofregeling toe te voegen aan de applicatie, heb jij en hebben je medewerkers altijd en overal inzicht in het verlof. Jij hebt een duidelijke verlofkalender en je werknemers hebben inzicht in hun actuele verlofsaldo en kunnen eenvoudig verlof aanvragen.

Als werkgever kun je alle relevante informatie raadplegen in het Werkgeverloket. En voor werknemers is er een persoonlijke online omgeving waarin ze alle zaken rondom hun werk (zoals het aanvragen van verlof of het indienen van declaraties of overwerkuren) kunnen regelen en raadplegen, genaamd het Werknemerloket. Beide portals (Werkgeverloket en Werknemerloket) zijn ook beschikbaar in een app voor de telefoon of tablet. 

Voldoen aan de AVG-wetgeving

Hoe verstrek je de salarisspecificaties- en jaaropgaven aan je personeel? Hebben je medewerkers inzage in welke gegevens vastgelegd zijn in de administratie? En kunnen zij bijvoorbeeld hun eigen personeelsdossier raadplegen? Hoe zorg je voor het tijdig verwijderen van documenten, met verschillende verwijderdata, uit het personeelsdossier na ontslag? 

Dit zijn zomaar enkele vragen om te toetsen of je voldoet aan de AVG-wetgeving. Met het Werknemerloket kun je al deze zaken online én veilig beschikbaar stellen aan je medewerkers. Jouw personeel kan dan o.a. de volledige historie van salarisspecificaties en jaaropgaven raadplegen. En staat er een nieuwe salarisspecificatie klaar? Dan worden medewerkers automatisch per e-mail geïnformeerd. Declaraties en verlofaanvragen blijven ook altijd in het archief beschikbaar voor de medewerker. Je hebt nooit meer de discussie of een declaratie nu wel of niet was ingediend door de medewerker. 

YouTube afbeelding Faris
Video afspelen

Snel, veilig en vooral goed geregeld

Digitalisering kan jou niet alleen veel tijd besparen. De kans op fouten wordt ook kleiner. Als bijvoorbeeld één van je medewerkers meer of minder gaat werken, moet het verlofsaldo opnieuw vastgesteld worden. Met hulp van onze salarisapplicatie heb je hier geen omkijken naar. Maar het belangrijkste van de digitalisering is naar onze mening de verantwoordelijkheden in de organisatie neerleggen waar ze horen. Bij je personeel. Het aanvragen van verlof, het indienen van een declaratie vraagt actie van je personeel. Door gebruik te maken van Werknemerloket komen deze aanvragen allemaal via één kanaal digitaal binnen. Jij gaat deze mutaties beoordelen in plaats van zelf doorgeven aan je administratie of accountantskantoor.

Personeels- en salariszaken moeten snel, veilig en vooral goed geregeld worden, voor jou en voor je personeel. En waarom zou dit jou als ondernemer veel tijd kosten? Wij zijn van mening dat je hier als ondernemer zo min mogelijk werk aan moet hebben!

Onze mensen

Heb je vragen over dit onderwerp?

Wil je gebruik maken van onze salarisapplicatie? Onze specialisten zijn je graag van dienst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.